Patinoarul buzoian s-a redeschis pe 17 noiembrie 2007, dupa mai bine de un deceniu in care nu a fost folosit, oferind buzoienilor o noua posibilitate de agrement pe perioada sezonului rece, dar si in restul anului.

Patinoarul este situat la iesirea din oras in directia Ploiesti-Bucuresti si ofera 1800 mp de gheata, o zona larga de agrement si un local tip cafenea.

Patinoarul Ice Magic face parte din Complexul de Sport și Agrement Ice Magic si este administrat de catre S.C. Elcar Gid S.R.L.

Club Ice Magic Buzau

In martie 2007, compania ElcarGid – Dealer Skoda & Service Autorizat Volkswagen, cu sprijinul Primariei Municipiului Buzau si al Consiliului Local Municipal Buzau, a demarat proiectul de repunere in functiune la standarde occidentale a Patinoarului Buzau. In cadrul acestui proiect, ElcarGid a reamenajat suprafata ghetei, a asigurat dotarea cu echipamentul complet adecvat (chiller, pompe, grup motor, vase tampon, tevi de circulare a lichidului refrigerant etc.), a construit un sistem de acoperire completa a patinoarului cu arce metalice acoperite cu poliplan, a amenajat o tribuna cu cca 360 de locuri si un set de cladiri-accesorii care sa intregeasca structura unui adevarat complex de agrement – garderoba, grupuri sociale, bar & fast-food, kit evenimente artistice (scena, instalatie sonorizare & lumini), cabinet asistenta medicala etc.

În 2015, cu ajutorul Skoda România și Porsche Finance Group România au fost adăugați pereți laterali mobili, meniți să protejeze patinatorii de vântul puternic care, pe timp de iarnă cauzează disconfort pe gheață.

patinoar-buzau-acoperit-ice-magic-pereti-laterali-skoda-poresche

Cu o investitie de peste un milion de euro a companiei Elcar Gid, si cu sprijinul Primariei Municipiului Buzau si al Consiliului Local Municipal Buzau, s-a reusit reamenajarea la standarde europene a unei baze sportive si de agrement care poate gazdui in prezent competitii oficiale de hochei pe gheata si patinaj. Suprafata de gheata propriu-zisa are dimensiunile omologate in vederea organizarii de intreceri sportive de iarna (60 m lungime si 30 m latime), astfel incat buzoienii vor putea practica sporturi pe gheata chiar si la nivel profesionist. Cu aceasta ocazie s-a infiintat si primul club de hochei si patinaj artistic din Buzau – Clubul Sportiv Ice Magic, deschis tuturor tinerilor care vor sa invete tainele patinajului artistic sau sa se initieze in jocul de hochei.

De asemenea, serviciile de initiere in patinaj sunt puse si la dispozitia clientilor care nu urmaresc obtinerea de performante la nivel profesionist, dupa un anumit program stabilit de instructorii specializati ai patinoarului.

Complexul Ice Magic are o baza de inchirieri dotata cu 500 de perechi de patine care acopera toata gama de numere si pe care buzoienii le pot inchiria.

Pe suprafata de gheata pot patina simultan 400 – 500 de persoane. Programul zilnic al patinoarului este structurat pe 6 serii, separate de pauze pentru intretinerea suprafetei de gheata.

In afara de patinoar, complexul sportiv ofera si o cafenea cu o capacitate de aproximativ 70 de locuri si un punct de vanzare produse alimentare si bauturi la indemana patinatorilor.

Complexul ofera posibilitatea desfasurarii de activitati sportive si de agrement atat in sezonul de iarna cat si in restul anului. In timpul sezonului „de iarna” care se intinde pe cca. 4 luni (decembrie – martie) Ice Magic va functiona ca patinoar.

Pentru restul anului, se va desfasura activitatea specifica unui complex de sport & agrement: teren artificial de fotbal, teren de tenis, teren de baschet, terasa in aer liber, local de tip bar-restaurant incorporat in cladire, zona de agrement pentru copii etc.

In fiecare sezon, patinoarul Ice Magic isi intampina vizitatorii cu multe surprize placute, muzica, concursuri, jocuri si multa multa distractie. Momentele-cheie ale sezonului de iarna: 1 Decembrie, 26 Decembrie – Carnavalul Craciunului, marcate prin petreceri cu artisti, DJ, concursuri cu premii etc.